Vacature resident ECVCN (European college of veterinary and comparative nutrition) paard en kleine huisdieren

05/04/2022 - 11:42

Vacature Resident ECVCN (European college of veterinary and comparative nutrition) - paard en kleine huisdieren

Wij zoeken een dierenarts met minimum 1 jaar praktische ervaring en een brede interesse op klinisch gebied die zich fulltime kan wijden aan een residency, met als doelstelling het college examen (European College of Veterinary and Comparative Nutrition) af te leggen na 3 jaar. De resident zal zich inschrijven als student en ontvangt gedurende 3 jaar een beurs.


U zal het aanspreekpunt zijn van de dienst paardenvoeding (https://www.orsami.be/nl/dierenvoeding-paarden) die werd opgericht in 2011. De nadruk zal vooral liggen op klinische dieetadviezen voor paarden, voornamelijk gevraagd door doorsturende dierenartsen en in samenwerking met de klinische diensten van de faculteit Diergeneeskunde. Er zullen ook adviezen voor sportpaarden gegeven worden. U zal hierbij instaan voor zowel het maken van deze adviezen als het opvolgen van de patiënten nadien. Bovendien wordt van u verwacht dat u voor gehospitaliseerde patiënten gedetailleerde adviezen opmaakt, opvolgt en aanpast indien nodig. Daarnaast zal u ook voedingsadviezen voor hond en kat maken in een rotatiesysteem. Naast het klinische luik is er ook een onderzoeksluik (klinische voeding) en wordt de resident ook ingeschakeld bij het klinisch voedingsonderwijs van de 3° Ma studenten. Tevens wordt verwacht van mee te draaien in de permanentie rond dringende voedingsadviezen (weekend).
Voorziene startdatum: September 2022.
Voor verder inlichtingen en sollicitatie gelieve Prof. dr. Hesta, diplomate ECVCN (09/2647827of myriam.hesta@ugent.be ) te contacteren. Bij voorkeur solliciteren voor 01 mei 2022.