Fysiotherapie kleine huisdieren (vet)

De revalidatie en trainingen die wij aanbieden zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor patiënten van buiten onze kliniek).

  • Snellere en meer gecontroleerde revalidatie. Ook als u zelf de chirurgie uitvoert in uw praktijk.
  • Sneller laten afvallen van bijvoorbeeld een obese hond in uw praktijk. Kan ook in combinatie met uw speciale voeding.
  • Doorverwijzen van een sporthond voor een aangepast trainingsschema.

De training is een samenwerking tussen een Europees Veterinair Specialist in Sportgeneeskunde en Revalidatie of Specialist-in-opleiding die instaat voor het protocol en een dierenverpleegkundige die instaat voor de dagelijkse begeleiding.

Een fysiotherapeutisch consult duurt tussen 15 minuten en 1 uur, afhankelijk van de therapie. Tijdens de eerste week wordt er vaak 4 keer getraind.

Voor patiënten die minder mobiel zijn, bestaat er ook de mogelijkheid om op “Bootcamp” te komen. Hierbij worden de patiënten op weekdagen gehospitaliseerd en krijgen ze minstens 2x per dag de aangepaste behandeling.

We werken met een beurtenkaart. Afhankelijk van het aantal beurten en de aard van de therapie varieert de prijs. De beurtenkaart wordt afgerekend bij het eerste consult en afgetekend bij elke volgende training.

We beschikken over de laatste nieuwe toestellen om het dier zo goed en zo snel mogelijk te laten revalideren. Vakliteratuur en bijscholingen zorgen ervoor dat we werken volgens de meest recente ontwikkelingen.

Techniek(en) in onze kliniek:

Maak een afspraak

De dienst fysiotherapie werkt enkel op afspraak. Dat kan van maandag tot vrijdag telkens van 8.30 tot 16 uur (gesloten op zaterdag en zondag). Op dinsdag en donderdag zijn er ook enkele plaatsen beschikbaar tot 18u30.

T 09 264 77 00 (bereikbaar van maandag tot vrijdag, doorlopend van 8 tot 16 uur)

Prijsindicatie (prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en zijn afhankelijk van het specifiek uitgevoerd programma)

Standaard fysioconsult:

Intakegesprek: € 60.5

6-beurtenkaart (vanaf 2de consult): € 256.5

Fysioconsult waarbij LASER-gebruik nodig is:

6-beurtenkaart: € 366

Onderwaterloopband:

10-beurtenkaart: € 450