Onderzoek - klinische studies

Onderzoek is belangrijk aan de Universiteit Gent en ook het voedingsteam onderzoekt continu hoe de voeding van onze huisdieren geoptimaliseerd kan worden. In sommige studies maken we gebruik van gezonde honden/katten of paarden maar soms zijn we ook zoek naar dieren met een specifieke aandoening om onze studies te kunnen uitvoeren. Wil je het voedingsonderzoek ondersteunen, houd deze pagina dan zeker in de gaten! Wanneer we op zoek zijn naar een specifieke populatie, verschijnt hier een oproep.

Oproep lopend onderzoek - honden met epilepsie

Verander de toekomst voor honden met epilepsie en hun baasjes! Heeft u een hond met epilepsie? Neem dan deel aan ons onderzoek naar de darmflora bij honden met epilepsie. U krijgt tijdens het onderzoek gratis advies, een gratis gezondheidsscreening van uw hond, ontworming en voeding.Vul deze vragenlijst in en ontdek snel of uw hond in aanmerking komt. U leest ook alles over het onderzoek in de flyer onderaan deze pagina.

Dit onderzoek maakt deel uit van een doctoraatsonderzoek over de rol van voeding en het intestinale microbioom op idiopathische epilepsie bij de hond. Heeft u of kent u een hond met idiopathische epilepsie? Heeft u interesse in dit onderzoek? Aarzel niet om contact op te nemen met dierenarts Fien Verdoodt!

Het voedingsteam focust qua onderzoek enerzijds op het effect van voeding op de maagdarmgezondheid en anderzijds op obesitas. Momenteel lopen de volgende studies;

Heeft u interesse om deel te nemen aan één van onze onderzoeken? Neem gerust contact op met één van de betrokken onderzoeker(s):

BijlageGrootte
PDF-pictogram Flyer onderzoek honden met epilepsie194.12 KB
Onderzoek - klinische studies