MRI- of NMR-scan

Een MRI-scan (magnetic resonance imaging) maakt in tegenstelling tot CT geen gebruik van röntgenstralen, maar van een sterk magnetisch veld om beelden te creëren. De techniek wordt hoofdzakelijk ingezet om weke delen in beeld te brengen dankzij hoge contrastmogelijkheden. MRI is vooral aangewezen voor neurologische screening of symptomen of het opsporen van pees- en spierletsels.

Het onderzoek duurt ongeveer 60 minuten, de patiënt wordt dus altijd onder volledige anesthesie gebracht.

Toestel in onze kliniek:

  • Esaote, Vet MR Grande, open-systeem, 0.25 Tesla – geïnstalleerd in januari 2021

Informatie voor dierenartsen:

Patiënt doorverwijzen voor MRI

Het is mogelijk om een patiënt door te sturen enkel voor een MRI-onderzoek (Chiari-screening). Dit kan enkel voor stabiele patiënten.

Maak een afspraak via het secretariaat van de Kliniek voor Kleine Huisdieren (T 09 264 77 00).

Op de dag van de afspraak wordt de patiënt ’s ochtends tussen 8 en 9 u. verwacht. Het dier kan vanaf 15.30 u. naar huis. Uitzonderlijk kunnen andere tijdstippen besproken worden. Bij ophalen worden geen resultaten besproken met de eigenaar. We bezorgen u een uitgebreid verslag binnen de 3 dagen.

Screening voor Syringomyelie en Chiari-like malformatie is ook mogelijk. Dit kan via een online contactformulier of via e-mail naar dierenradiologie@ugent.be. We zullen het dossier bekijken en u een e-mail terugsturen met bevestiging, of indien nodig, met vraag om bijkomende informatie. Daarna kan u telefonisch een afspraak maken via het secretariaat van de Kliniek voor Kleine Huisdieren (T 09 264 77 00).

BijlageGrootte
PDF-pictogram Informatiebrochure MRI210.38 KB
MRI
MRI2