TENS/NMES

TENS

Deze techniek gebruikt elektrische impulsen op de spier-zenuwbanen. Afhankelijk van het gebruik spreekt men van TENS (Transcutaneus Electrical Nerve Stimulation) of NMES (Neuro Muscular Electrical Stimulation).

Bij de TENS worden er een hoog aantal elektrische impulsen aan een lage intensiteit gegeven. Dit leidt ertoe dat de pijnsignalisatie naar de hersenen oververzadigd geraakt, waardoor de pijnsensatie onderdrukt wordt. Dit noemt men de “Poorttheorie”.

Deze techniek is zeer effectief in pijnbestrijding zolang het toestel aangesloten is en tot maximaal 2 uur erna.

NMES

Bij NMES stuurt men een laag aantal elektrische impulsen aan een hoge(re) intensiteit doorheen het spier-zenuwapparaat. Hierbij kan men de spieren licht zien samentrekken. Deze impulsen veroorzaken een vrijgave van endorfines (lichaamseigen pijnstiller), wat een veel langdurigere pijnstilling tot gevolg heeft. NMES kan naast pijnstilling ook gebruikt worden om spierspanningen op te heffen of om spiermassa te behouden.

Prijsindicatie (prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en zijn afhankelijk van het specifiek uitgevoerd programma)

Standaard fysioconsult:

Intakegesprek: € 60.5

6-beurtenkaart (vanaf 2de consult): € 256.5