Dierenvoeding kleine huisdieren (vet)

Honden- en katteneigenaars kunnen bij ons terecht voor ondersteuning en advies op het vlak voeding, zowel voor gezonde als voor zieke dieren waarbij een aangepast dieet een onderdeel is van de behandeling.

Bij zieke dieren gebeurt dit altijd in samenwerking met de doorsturende dierenarts. Om een optimaal advies te maken zijn we immers afhankelijk van de resultaten van het klinisch onderzoek en verdere onderzoeken. Gelieve deze info mee te geven met de eigenaar of die vooraf door te sturen naar dienstvoedingkhd@ugent.be

In sommige gevallen zal een aangepast dieet de enige behandeling zijn (bv. obesitas, voedselallergie of -intolerantie). In vele andere gevallen zal een aangepast dieet een belangrijk onderdeel zijn van de behandeling (bv. bij suikerziekte). Door de medische behandeling te combineren met een aangepast dieet, wordt de kans op succes veel groter.

Wanneer kan u naar ons doorsturen?

U kan een gezonde of zieke patiënt naar ons doorsturen voor een voedingsadvies wanneer u zelf geen oplossing hebt of eenvoudigweg wanneer u niet de tijd heeft om alle voedingsgerelateerde vragen van de eigenaar te beantwoorden. Wij nemen deze taak op dat moment graag van u over zodat we nadien een tevreden klant naar u kunnen terugsturen.

Wat kan u van ons verwachten?

Een samenwerking met ons levert u als dierenarts heel wat tijdswinst op en de eigenaar krijgt een individueel, onafhankelijk en kwaliteitsvol voedingsadvies. Onze dierenartsen-nutritionisten worden immers begeleid door twee Europese specialisten diervoeding (ECVCN diplomates).

We vergelijken verschillende diëten, contacteren indien nodig de fabrikant en zoeken op individuele basis de beste dieetoplossing (voeding en voedingsmanagement) voor uw patiënt. We doen ook de nodige berekeningen en spenderen ook voldoende tijd om alle voedingsvragen van de eigenaar te beantwoorden. Wanneer gekozen wordt voor een commercieel dieetvoeder, dan sturen we de eigenaar naar u door voor de aankoop van de voeding.

Indien opvolging nodig is, dan kan dat in overleg met u en de eigenaar, zowel bij ons als bij u.

Hoe stuurt u een patiënt door?

Onze dienst werkt altijd op afspraak. Een afspraak vastleggen gebeurt op basis van beschikbaarheid van maandag tot vrijdag (bij voorkeur) telkens van 8 tot 12u (T 09 264 77 00). In bepaalde gevallen is een bezoek aan de faculteit niet noodzakelijk en kan er vanop afstand samengewerkt worden.

Als dierenarts kan u ons voor korte algemene vragen ook per e-mail contacteren op dienstvoedingkhd@ugent.be.