Orthopedie kleine huisdieren (vet)

Hoe stuurt u een patiënt door?

Onze dienst werkt altijd op afspraak. Een afspraak vastleggen gebeurt op basis van beschikbaarheid:

  • Van maandag tot vrijdag tussen 8.15 en 11 u.
  • Zaterdag en zondag behandelen we enkel spoedgevallen.

Contacteer ons secretariaat voor een afspraak of meer info

T 09 264 77 00

secretariaat.khd@ugent.be

Bereikbaar van maandag tot vrijdag, doorlopend van 8 tot 16 u.

Waarvoor kan u bij ons terecht?

Onze kliniek staat binnen Europa zeer hoog aangeschreven voor het diagnosticeren en oplossen van mankproblemen. Vaak houdt dit in dat we verder zoeken waar u als collega vast zit. Wij nemen deze taak op dat moment graag van u over zodat we nadien een tevreden klant naar u kunnen terugsturen. Doordat we blijven zoeken tot we de oorzaak vinden, kan dit soms gepaard gaan met redelijk wat onderzoeken en bijhorende kosten. We raden u aan om de eigenaar hiervan op de hoogte te brengen wanneer u naar ons doorverwijst. Er wordt altijd gestart met de eenvoudigste techniek (radiografie, echografie, …), maar het is mogelijk dat er meer gespecialiseerdere technieken nodig zijn om tot een uiteindelijke diagnose te komen (CT, MRI, scintigrafie, ...) Heeft u zelf al radiografieën of extra beeldvorming genomen, geef deze beelden dan zeker mee of stuur ze vooraf door naar doorverwijzen@gmail.com. Op die manier kunnen we mogelijks tijd en kosten uitsparen voor de eigenaar.
Binnen onze kliniek zijn we zeer vertrouwd met de volgende aandoeningen en technieken:

Hoe bereidt u de eigenaar voor?

Wij zijn een Universitaire dierenkliniek. Dit wil zeggen dat we een opleidingscentrum zijn voor toekomstige dierenartsen. Het eerste contact gebeurt dan ook altijd door laatstejaarsstudenten. Na overleg komt de Assistent of de Professor de hond verder opwerken.

De wachttijden kunnen oplopen. Niet alleen kan het op de kliniek vaak erg druk zijn, maar zeer vaak krijgen wij ook de klinische gevallen die u als dierenarts niet kan oplossen. Deze gevallen vergen vaak meer tijd en meer gespecialiseerde methoden om tot een diagnose te komen. U laat aan eigenaars best weten dat we een voormiddag nodig hebben om tot een diagnose te komen.

Wij vragen bij mankklachten altijd eerst een consultatie. De klacht van het dier willen we in de eerste plaats goed inschatten. Op die manier vermijden we dat er op voorhand operaties ingepland worden die dan toch niet moeten doorgaan. Dit is vervelend voor onze planning en niet fair voor andere eigenaars die hierdoor langer moeten wachten om hun dier te laten opereren. Daarnaast zijn er soms verschillende behandelingsalternatieven, elk met hun voor- en nadelen en het bijhorend prijskaartje. Dit bespreken we graag persoonlijk met de eigenaars. Uiteraard vallen spoedgevallen niet onder deze regelgeving.

De dieren moeten nuchter aangeboden worden. Zeer vaak is er sedatie of soms zelfs algemene anesthesie nodig om tot een diagnose te komen. Zowel voor u als voor ons is het jammer indien we een patiënt terug naar huis moeten sturen omdat we niet verder kunnen.

Bij honden vanaf 7 jaar vragen we ook om een recent bloedonderzoek vooraf uit te voeren en de resultaten mee te delen. Op die manier kunnen we de algemene gezondheid van het dier al enigszins inschatten en zal een mogelijke sedatie of anesthesie vlotter kunnen verlopen.

Zijn er al radiografieën of andere beeldvormingstechnieken gebeurd? Stuur deze beelden dan vooraf door naar doorverwijzen@gmail.com met vermelding van de naam van de eigenaar, naam van het dier en datum van de afspraak. We hebben jammer genoeg geen tijd om telkens de doorverwijzende praktijk te contacteren om de foto’s op te vragen. Bij niet op voorhand ontvangen of geen recente beeldvorming zullen er nieuwe foto’s gemaakt worden.

Heeft u zelf een vraag over een patiënt of twijfelt u of doorsturen wel de beste optie is?

Contacteer dan ons secretariaat en vraag naar een lid van ons team.

Meer informatie over bepaalde aandoeningen of bepaalde behandelmethoden.

Richtprijzen Orthopedie

Opgelet! Deze data geven enkel een indicatie van de grootteorde van de prijzen. Elk geval is anders en een exacte inschatting van de prijs kan bijgevolg slechts gemaakt worden na evaluatie van het dier en de aandoening.

Consultatie (excl. eventuele sedatie en foto’s): +/- € 150

Kijkoperatie (artroscopie): afhankelijk van de aandoening, uitgevoerde beeldvormingstechnieken en het aantal gewrichten.

Kijkoperatie 1 gewricht diagnostisch: +/- € 1.200

Kijkoperatie 1 gewricht behandelend: +/- € 1.800

Kijkoperatie 2 gewrichten behandelend: +/- € 2.800

Kruisbandchirurgie

Eenvoudige techniek: +/- € 1.200

Osteotomietechniek (TTA Rapid, TPLO, CBLO): +/- € 2.400

Knieschijfoperatie: +/- € 1.800 - 2.200

Heupkop verwijderen: +/- € 1.200

Alle ingrepen worden met de grootste zorg en steriliteit uitgevoerd door een gespecialiseerd team.